Centre Cívic a Can Barrau

CENTRE CÍVIC A CAN BARRAU. Argentona

Autors Projecte: SUMO Arquitectes

Projecte: 2007
Construcció: Pendent d’inici
Client: Ajuntament d’Argentona
Direcció: Argentona, Maresme
Superfície: 450 m2

Colaboradors Projecte:

  • Juan Pablo Adalia (Càlcul Estructures)
  • Joaquim Salvador i Jordi Albors (Arquitecte Tècnic)
Projecte Executiu 100%

GroundFloor and 1st Floor

El projecte consisteix en reconvertir la Masia de Can Barrau en el nou Centre Cívic d’Argentona.
L’estat en què es troba la masia obliga a fer una reforma estructural a fons. Es recalçaran tots els murs i s’enderrocaran el forjat existent i la coberta per fer-ne de nous. Tenint en compte el caracter públic de l’edifici es proposa un ascensor exterior a la masia que permetrà la comunicació entre les dues plantes de manera que es garanteixi l’accessibilitat. Aprofitant aquest cos annex es planteja un porxo creant un nou accés d’acord amb la normativa actual. Es mantenen totes les obertures antigues però per temes d’evaquació i captació de llum natural se’n plantegen de noves clarament diferenciades de les existents. Així mateix a la coberta s’hi obriran uns lluernaris. A l’interior es planteja la distribució el més versàtil i polivalent possible preservant els elements més rellevants propis de la masia. A destacar una gran xemeneia que ocupa tota l’alçada de l’edifici que es reconvertirà en un lluernari.

Longitudinal Section

Sky light Details

GroundFloor Construction Drawing

1st Floor Construction Drawing