Biblioteca, Escola Bressol i Arxiu a Sant Martí de Provençals

BIBLIOTECA, ESCOLA BRESSOL I ARXIU. Sant Martí de Provençals, Barcelona

Autors Projecte:

SUMO Arquitectes + Yolanda Olmo

Fitxa Tècnica:

Concurs: Febrer 2015
Client: Barcelona d’Infraestructures Municipals, S.A
Direcció: Sant martí de Provençals, Barcelona
Superfície: 3987,00 m2

Colaboradors Concurs:

  • Manuel Arguijo (Dissent d’Estructures)
  • AIA Instal.alcions Arquitectòniques (Disseny de les Instal.lacions)
  • Greenstorm SL (Simulació Energètica)

Plural
1 1 adj. [LC] Que es refereix a més d’un.
Un equipament contemporani, ampli, lluminós i assentat sobre les reivindicacions veïnals del darrer mig segle. Flexible en la seva distribució, adaptable a l’evolució dels diferents programes, sostenible i altament eficaç energèticament.
El Nou Equipament pel barri de Sant Martí de Provençals és PLURAL, sensible a l’entorn on s’ubica, com a vèrtex del nou triangle d’equipaments, amb l’actual Centre Cívic i l’Auditori de Sant Martí de Provençals.
El Volum edificat es separa més de l’estrictament normatiu de l’edifici de la policia, en plantes 1, 2 i 3 per tal de millorar l’assolellament de l’Escola Bressol, es mostra obert en planta baixa, convidant al barri a fer ús de la biblioteca i disposa l’Arxiu Històric del barri de manera que es pugui fer-ne ús de manera independent.
Són tres programes amb identitat pròpia que COMPARTEIXEN una mateixa infraestructura, mantenint cada un d’ells les seves peculiaritats i singularitats, sota una pell dinàmica, abstracta, que identifica l’edifici i el fa representatiu. Aquesta pell tèxtil permet regular de diferent manera, la relació visual i energètica de cada programa amb l’entorn immediat, establint en cada cas les millors condicions per a l’ús de l’equipament.