Col.legi Major Sant Jordi

COL.LEGI MAJOR SANT JORDI PER A LA UB. Barcelona

Autors Projecte: Jordi Pagès associat amb J.Ll.Mateo/MAP Arquitectes

Projecte: 2002-2004
Construcció: 2004-2006
Client: Universitat de Barcelona UAB
Direcció: C/ Can Rabia, Barcelona
Superfície: 8.110 m2

Colaboradors Projecte:

  • Manuel Arguijo (Càlcul i Direcció Estructures)
  • Francesc Labastida (Càlcul i Direcció Instal.lacions)
  • Xavier Aumedes (Direcció de l’Execució)

Link Extern:

Veure website de Mateo Arquitectura

“Ubicat en els antics terrenys del camp de l’Espanyol a Sàrria es caracteritza per la seva volumetria i envolvent que fa que es distingeixi dels habitatges que l’envolten.

L’edifici resol un programa funcional molt complert en un espai molt limitat. La majoria de les habitacions es concentren en la part més alta, les façanes de zenc incorporen porticons plegables per les finestres assolint un alt aïllament acústic i una gran variabilitat entre obert i tancat. Les peces de més dimensió; Aula magna per 200 persones, menjador, biblioteca…estan situades en semisoterrani per aprofitar el màxim volum. El pavelló esportiu esta situat en planta primera i s’obre cap al parc.

Les façanes són de policarbonat de colors, permetent l’entrada de llum durant tot el dia i projectant llum a la ciutat quan es fa fosc.

Tot plegat el converteix en un edifici dinàmic, ple de vida i moviment que evoluciona al llarg del dia amb el ritme dels seus ocupants, els estudiants. ”

Basement Floor

Ground Floor

First Floor

Typical Floor

Coordenades